V-Ray 6 update 2 voor Maya is beschikbaar! De update bevat een aantal leuke vernieuwingen en verbeteringen.

MaterialX support
Er is nu MaterialX ondersteuning, waardoor de USD workflow uitgebreid kan worden. Je kunt MaterialX shaders maken en renderen of bestaande V-Ray materialen omzetten naar MaterialX (MtlX) shaders.

USD support
De USD ondersteuning is uitgebreid. V-Ray ondersteunt de laatste MayaUSD 0.26.0 versie. Verder is het nu mogelijk om USD scenes te renderen in Chaos Cloud.

Chaos Scatter
Er zijn handige Chaos Scatter opties toegevoegd, zoals Include and exclude lists waarmee je bijvoorbeeld een pad door een grasveld kan maken. Met Group instancing kunnen collecties of objecten als één ‘gescatterd’ worden. Daarnaast is de optie Light instancing nieuw, waarmee een scene bijvoorbeeld makkelijk gevuld kan worden met vuurvliegjes. Met Edge Trimming kun je randen van ‘gescatterde’ objecten bijsnijden.

Tot in de detail
Er zijn meer opties en verbeteringen om nog gedetailleerder te kunnen werken. Met Shadow Selects kunnen schaduwen worden aangepast. Met de nieuwe functie Light Directionality Strength kun je precies de richting van de verspreiding van licht aangeven. Verder is er de optie V-Ray Decal Cylindrical Projection, waarmee stickers en labels bijvoorbeeld op een cilindrisch object geplaatst kunnen worden. Het Chromatic aberration post-effect kan nu vanuit de V-Ray Frame buffer worden toegevoegd.

GPU verbeteringen
Met V-Ray Enmesh kun je snel 3D geometriepatronen naast en over objecten plaatsen. Enmesh is handig om te gebruiken bij kiezelpaden, geweven stof en hekken bijvoorbeeld. Daarnaast gebruikt Enmesh veel minder geheugen, dan wanneer je bijvoorbeeld handmatig kopieert. Door de toevoeging van Use System Memory for Textures is het mogelijk om gedetailleerde textures van hoge resolutie te renderen, zonder geheugenbeperkingen. Verder kunnen animaties vier keer sneller gerenderd worden, doordat V-Ray bitmaps tussen animatie frames in cache plaatst.

En meer…
De Volumetrische rendering is verbeterd. Het is nu mogelijk om binnen objecten te renderen die volumetrie bevatten. Tot slot zijn er ook verbeteringen aan de Viewport.

Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij geven ook een V-Ray cursus en training.

Chaos Group Official Partner logo W

Chaos Academic Partner Logo Colour Black RGB