V-Ray 6 Update 2 voor SketchUp en Rhino is beschikbaar!

 

In de nieuwe V-Ray 6 update 2 voor SketchUp en Rhino zitten weer een paar leuke extra's

Naast beter viewport weergave van je procedural textures en kleuraanpassingen en de GPU ondersteuning voor Enmesh, heb je nu ook meer opties in je LensEffect kanaal in de Framebuffer. Je kan hier nu ook chromatic abberations toevoegen. Dit is het randje blauw en geel licht dat door de dikte van je lens gevormd kan worden om hoge contrast vlakken. (Bijvoorbeeld de donkere tegels naast de lichte tegels op de bodem van een zwembad).

Ook is de .vrscene importer verbeterd, waardoor het binnen halen van Enscape bestanden nu nog beter gaat. Dit is een extra stap naar de Chaos Bridge die uitwisseling tussen V-Ray, Enscape en Vantage vloeiend moet maken.

Misschien wel de leukste toevoeging is de nieuwe versie van ChaosScatter. Het is nu mogelijk om je vlakken te doorkruizen met andere vlakken of lijnen en daar juist niet te scatteren, of juist wel.

In het voorbeeld hierboven zie je een vlak in SketchUp met een gras scatter. Vervolgens heb ik een lijn getekend (uit minimaal 2 delen), deze gegroepeerd en als modifier toegevoegd in de Scatter. Hiermee kun je aangegeven dat er op een bepaalde afstand van die lijn niet gescatterd mag worden. Of juist wel...dus dat kun je instellen op een tweede scatter om zo een grindpad door gras te maken!

Voor meer informatie en tips of training, kun je altijd contact met ons opnemen!

Chaos Group Official Partner logo W

Chaos Academic Partner Logo Colour Black RGB